به گزارش مشرق، احمد الاسدی سخنگوی ائتلاف الفتح عراق گفت که دولت جدید این کشور به زودی تشکیل خواهد شد.
پایگاه خبری «ناس نیوز» به نقل از الاسدی گزارش داد: «[کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به] چارچوب هماهنگی و فراکسیون صدر، دولت آینده را تشکیل خواهند داد».
وی در پاسخ به سؤالی درباره موضع رهبر جریان صدر مبنی تشکیل دولت حداکثری گفت: «مقتدی الصدر، در بسیاری از مواقعی که همه انتظار دارند الصدر، به سمت راست حرکت کند، به سمت چپ حرکت میکند».
سخنگوی الفتح خاطر نشان کرد، دولت آینده، متشکل از جریان صدر و چارچوب هماهنگی شیعیان خواهد بود.
احزاب شیعه یازدهم آذر ماه گذشته جلسهای مشترک با الصدر برگزار و توافق کردند که نخست وزیر، رئیس جمهور و رئیس پارلمان این کشور از منصب خود کنار بروند و برای یک دوره دیگر، تکرار نشوند.
انتخابات عراق در ماه اکتبر برگزار شد. کمیته هماهنگی شیعیان عراق پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات، تأکید کرد بر اساس ادلهای که دارد، نتایج را قبول ندارد و معتقد است نتیجه انتخابات دستکاری شده است.
این کمیته با انتشار بیانیهای گفت: «ما به طور قاطعانه نتایج انتخابات فعلی را رد می کنیم، زیرا روشن شده است که بدون هیچ تردیدی، علیرغم اراده مردم عراق، کمیسیون انتخابات، نتایج انتخابات را از قبل تعیین کرده است».
این کمیته خاطر نشان کرد کرد: «شواهد ارائه شده توسط گروههای سیاسی و اثبات اشتباهات کمیساریا برای شمارش دستی جامع [آراء] کافی بوده است برای اینکه حداقل در نتایج، تغییر چشمگیری وجود داشته باشد».
گروههای شیعه معترض به نتیجه انتخابات همچنین به اظهارات ضد و نقیض این کمیساریا مبنی بر انطباق ۱۰۰ درصدی آراء پس از شمارش دستی اشاره و تأکید کردند: «سردرگمی و تناقض کمیساریا در اظهارات و رویههای رایگیری، شک و تردید بسیاری درباره بسیاری از پروندهها به وجود میآورد مانند آراء باطله و مراکز اخذ رأی».
انتخابات پارلمانی در ۱۸ مهر ماه برگزار شد و پس از اعلام نتایج بسیاری از گروههای سیاسی معتقد به تقلب گسترده بودند تا جایی که در ورودیهای منطقه سبز تحصن و درگیری رخ داد. کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» شامل احزاب و گروههای شیعه شامل ائتلاف «الفتح»، «دوله القانون»، «عصائب اهل الحق» به اضافه «کتائب حزبالله» و دیگر جریانهای شیعی است که بیشترین انتقاد و اعتراض را به این نتایج داشت.
کمیساریای انتخابات عراق دو هفته پیش، در پاسخ به حدود ۱۴۰۰ درخواست تجدیدنظر از سوی نامزدها و جناحهای سیاسی، بازشماری آرای ۲۰۰۰ حوزه انتخاباتی را آغاز و چندی پیش اعلام کرد که شمارش دستی آراء تمامی حوزهها پایان یافته و تطابق کامل با نتایج الکترونیکی آراء دارد، یعنی هیچ تقلبی صورت نگرفته است.